vijesti www.metkovic.hr

 Narona

Nov razmještaj kipova

Metković, 29.3.2010. - U Arheološkom muzeju Narona u Vidu danas bi se trebali završiti radovi na novom razmještaju kipova na tribini hrama te vitrina pred njim.
  Od ravnatelja Muzeja Hrvoja Manenice doznali smo da je novi razmještaj napravljen prema povijesnim činjenicama, dokumentaciji i hijerarhiji iz rimskog vremena. Radove obavljaju djelatnici Hrvatskog restauratorskog zavoda iz Splita. Ovom prigodom obavit će se fotografiranje i dokumentiranje dijela kipova koji su svojedobno s restauracije stizali izravno u Muzej pa taj dio posla nije bio napravljen.
   Nov će biti i raspored vitrina na pločniku pred hramom kako bi se dobilo više prostora za veće skupine posjetitelja, ali i prostor za manja kulturna događanja u Muzeju kao što će ovoga ljeta biti arheološke izložbe 'Rimska medicinska oprema' i 'Arheologija i turizam', a na jesen 'Mozaici i restauracija mozaika'.
  Cjelokupan posao trebao bi biti dovršen danas kako bi sutra muzej bio spreman primiti posjetitelje. Još tijekom travnja radno vrijeme bit će od 9 do 17 sati, a od prvoga svibnja od 8 do 21 sat. Tijekom cijele godine Muzej nedjeljom radi od 9 do 13 sati, a ponedjeljkom je neradni dan.