vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Internetsko nasilje

Metković, 8.3.2010. - Prije nekoliko godina dokinuo sam forum na ovim stranicama, a nedugo zatim i knjigu gostiju. Bilo je reakcija da je to udar na slobodu izražavanja.
   Sve dok se zlouporaba anonimnog komentiranja zadržavala na političkim prepucavanjima je li Jambo lopov ili je HDZ kriv za sve što ne valja u ovoj državi to se i moglo smatrati glasom naroda. Ali kada su mi se na mobitel ili elektronsku poštu počeli javljati metkovska djeca moleći me da skinem ono što je o njima netko napisao shvatio sam da je vrag odnio šalu. Bilo je tu svega, od ta-i-ta kurva, onaj je glupan pa do neprimjerenih oglasa s brojevima mobitela.
   Svi skupa ostali smo zatečeni ne shvaćajući da novi naraštaj ima neke nove metode međusobnoga razračunavanja i pokazivanja netrpeljivosti. Nasilje se iz stvarnoga svijeta preselilo na virtualni koji ostavlja čak teže posljedice jer ga mogu svi vidjeti. Što se to događa s našom djecom? Ništa što se ne događa i s nama odraslima koji u posvemašnjoj trci nemamo vremena porazgovarati s njima te im ukazati na neka ključna mjesta koja čine razliku između dobra i zla. Dopustili smo samima sebi da se izgubimo u bespućima svakodnevice za koju mislimo da nismo sami krivi. Nismo li?