vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Milan Bandić posjetio Metković

Metković, 13.1.2010. - Nakon što je obišao poplavljenu Liku, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je obišao i poplavljeno područje grada Metkovića. Tom prilikom dopremio je i humanitarnu pomoć kako bi barem malo ublažio patnje Metkovaca. O svom dolasku u Metković zagrebački gradonačelnik je rekao:
   – Ovdje sam u ime grada Zagreba, Zagrepčana i moje osobno jer kada se god dogodi nesreća treba pružiti ruku. Grad Zagreb je to radio i za vrijeme Domovinskog rata kada je bio istinska logistika cijeloj Hrvatskoj. Ovo je solidarnost na djelu Grada Zagreba prema mjestima kojima se dogodila nesreća. Danas sam ja to odlučio napraviti kao prvi čovjek Grada Zagreba, a da je i netko drugi na mom mjestu, kao odgovoran čovjek, vjerujem, napravio bi isto jer treba pomoći ljudima kada su u nevolji. Mislim da bi svatko tko ima imalo srca pomogao ljudima diljem Hrvatske kojima bi se dogodilo ovo što se dogodilo u Metkoviću. Ovo je više simbolična gesta nego velika materijalna pomoć, a Vlada RH će, nakon što je proglašena elementarna nepogoda, reagirati na pravi način. Što biste vi napravili da vam susjedu izgori kuća? Koja je zadaća prvoga susjeda ili pravoga susjeda? Da mu pomogne. Mislim da sam vam time sve rekao. 

   Milan Bandić predaje dva gumena čamca zapovjedniku JVP Metković Juri Pilju. Da smo prije tri dana imali takva dva čamca sigurno je da bi pomoć najugroženijima brže došla.