vijesti www.metkovic.hr

 Internet

Neslavan rekord

Metković, 11.1.2010. - Koliko smo bili čitani i gledani ovih dana svjedoči statistika koja se stalno vodi na našem serveru koji je jučer zabilježio 10.162 različita posjetitelja, a u posljednja tri dana bilo ih je preko 20.000.
   Istina, voljeli bismo da je to iz veselijih razloga, no smatramo da smo mnogima bili spona s rodnim krajem, ali znamo da su i mnogi naši poplavljeni sugrađani stalno ulazili na naše stranice ne bi li pročitali ohrabrujuću vijest. Stoga želimo da se što prije vratimo na naših standardnih 2000 posjetitelja dnevno. Nije sve u brojevima iako je važan broj od 320 cm do kuda je Neretva večeras pala te preko 15 cm spuštanja poplavnih voda na desnoj strani grada.
   Usput, gazeći vodu i ploveći metkovskim ulicama ovih dana osjetili smo nešto neobično. Susreli smo se s nevjerojatnom psihičkom snagom poplavljenih od kojih su se mnogi s poplavama rodili. Istina od 1959. nije bilo ovakve katastrofe, ali ljudi su u svem svojem jadu pokazali zajedništvo, priskakali jedni drugima u pomoć pa čak đirali najrazličitijim plovilima niz svoje ulice pokušavajući iz katastrofe izvući onu malu mrvicu zabavnoga. Bez obzira na to što će jednoga dana biti izgrađen nasip i sustav odvodnje neretvanska trupa sigurno neće nestati. Taj živi fosil među plovilima ovih dana vrijedio je više od najskupljega mercedesa. Možemo mi izgraditi sve zaštitne sustave, ali priroda će nam kad-tad pokazati tko je na ovome planetu gazda.