vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Problemi i na lijevoj strani grada

Metković, 11.1.2010. - Sva pozornost ovih dana bila je usmjerena na desnu stranu Metkovića gdje gotovo da nije bilo ugrožene kuće. No velikih problema bilo je i na lijevoj stani koja je branjena od poplava.
   Najviše problema na lijevoj strani bilo je u novim naseljima u kojima su ljudi mislili da su poplave nešto što je prošlost i svojim djelovanjem zatrpali bivše kanale koji su vodili kroz nekadašnja polja, sada gradske četvrti. Jedno od stradalih područja su Mobine gdje se danas pokušalo bivši djelomično zatrpan jendek premostiti jakim pumpama ne bi li se voda sprovela u Staru Neretvu čija razina vode je čak metar i pol ispod poplavljenog područja. Vjerojatno će od ove poplave svi nešto naučiti.

   Istovremeno na desnoj strani uz samu Neretvu u naselju Unka zatekli smo u radu moćnu pumpu kapaciteta 300 l u sekundi kako u Neretvu izbacuje vodu koja je poplavila dvorišta i prizemlja kuća. Ista ta pumpa sinoć je riješila problem u Ulici Ivana Gundulića nakon čega se promet tom gradskom žilom kucavicom počeo normalno odvijati.