vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Svjetlo za Vukovar

Metković, 18.11.2009. - U organizaciji Udruge UOSI 'Prijatelj' večeras je u Gradskom parku u Metkoviću održan komemorativni skup 'Moje svjetlo za moj Vukovar' na kojem se, kao i prijašnjih godina, okupilo mnoštvo građana. Nakon što je Klapa 'Sveti Nikola' otpjevala himnu uslijedio je kratak program u kojem su se s Klapom izmjenjivali metkovski glumci amateri. Pogledajte fotozapis s komemoracije.
   Ove godine akcija obuhvatila 20 gradova i dvije općine iz svih četiriju dalmatinskih županija, a da se preko 37 tisuća svijeća upali u svim tim mjestima pomogla je Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije iz Splita. Projekt je i ovaj put novčano podržalo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje je za troškove nabave materijala za izradu svijeća u Radionici UOSI Prijatelj izdvojilo 85 tisuća kuna. Ostatak novca pristigao je iz Dubrovačko-neretvanske županije te gradova Metkovića, Opuzena i Ploča.
   Osim središnje komemoracije u Gradskom parku u Metkoviću su još na nekoliko mjesta paljene svijeće. Jedno od njih je bilo u Športskoj ulici gdje je stotine svijeća ispred svoga grafita upalila metkovska Torcida.