vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Rukometom protiv nasilja

Metković, 17.11.2009. - Škola rukometa Jerkovac Metković u suradnji sa OŠ Don Mihovila Pavlinovića, a uz potporu Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i Športske zajednice grada Metkovića, organizira prvenstvo škole u mini rukometu i rukometu za dječake i djevojčice.
   Svrha prvenstva je usmjeravanje što većeg broja djece u šport i međusobno druženje, kao i uključenje što većeg broja  djece OŠ Don Mihovila Pavlinovića u program mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, na športskim natjecanjima i izvan njih.
   U prvenstvu, koje se igra pod motom Rukometom protiv nasilja u športu, na športskim natjecanjima i izvan njih, sudjeluju svi razredi osim prvih i drugih. Prvenstvo je započelo prošli tjedan, a završit će na proljeće. Utakmice se igraju u terminima Škole rukometa. Po završetku prvenstva nagrade će dobiti po tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama, a organizator turnira nagradit će i najboljeg igrača, vratara i strijelca, u konkurenciji dječaka i djevojčica. Ono što je zanimljivo je da u kategoriji VII. I VIII. igraju zajedno mješovite ekipe dječaka i  djevojčica podijeljenih u dvije skupine (jednu čine VII. razredi, drugu VIII.) Prvoplasirane ekipe igraju finale, a drugoplasirane za treće mjesto. Tijekom prvenstva odigrat će se 125 utakmica, podijeliti 5 kompleta medalja, 15 pokala te 15 plaketa za najbolje pojedince, strijelce i vratare.