vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Pobjeda RK Metković u Challenge kupu

Metković, 16.11.2009. - U 3. kolu Challenge kupa RK Metković je prvu utakmicu odigrao na domaćem terenu protiv ukrajinskog HC Time – Burevestnik kojega je uvjerljivo savladao rezultatom 32:24.
   Gostima je pripalo tek prvih devet minuta utakmice, nakon čega su domaći preuzeli inicijativu i do samog kraja pružili odličnu igru. Nakon drugog izjednačenja u 11. minuti, domaćima je prvu prednost donio pogodak Sabljića nakon čega je Metković samo povećavao svoju prednost koja je u 46. minuti pri rezultatu 25:15 bila i najveća. Tijekom utakmice trener Anić dao je priliku svim igračima da zaigraju, a za tako uvjerljivu pobjedu pobrinuli su se vratar Granić sa 17 obrana, a protivnički gol napunili su : Ćužić s osam golova, Sladoljev-Jolić sa šest, Sabljić i Paponja sa po pet te Kolovrat s četiri gola. Svoj doprinos dali su i dva Sršena sa po jednim te Đurković s dva pogotka.
   Na kraju treba reći kako je u ovoj utakmici po prvi put nakon dugo vremena igrači Metkovića odigrali opušteno i koncentrirano što je u konačnosti rezultiralo lepršavom igrom.
   Uzvrat u Ukrajini trebao bi se igrati već sljedeće subote, ali je odlazak domaćih igrača upitan zbog bojazni od svinjske gripe koja se proširila Ukrajinom.