vijesti www.metkovic.hr

 župske vijesti

Misije u župi Sv. Nikole Biskupa

Metković, 9.11.2009. - Župa Sv. Nikole Biskupa priprema se za veliki dan kada će biti posvećena nova crkva pa su i aktivnosti u toj župi posljednjih mjeseci ubrzane.
   Prvi tjedan studenoga je bio je u znaku pučkih misija koje su vodili franjevci Hrvatske kapucinske provincije Sv. Leopolda Bogdana Mandića: provincijal fra Ivica Petanjak, župnik svetišta Gospe od Pojišanina u Splitu fra Miljenko Vrabec i župnik Sv. Vida u Varaždinu fra Goran Rukavina. Pučke misije održane su povodom 40 godina postojanja Župe te skorog posvećenja nove crkve, a svrha im je bila da župljanima budu poticaj na vjernost i odanost Crkvi i hrvatskom narodu.
   Vjernici su se kroz protekli tjedan, uz svakodnevne mise imali, imali prigodu duhovno uzdizati, ispovijediti i pričestiti, a po potrebi i razgovarati s više nego pristupačnim misionarima. Nisu zaboravljeni ni stari, nemoćni i bolesni u župi kojima su organizirane kućne posjete. Posebna pažnja posvećena je osnovcima i srednjoškolcima, odnosno mladima.
    Misije su završile misom koju je predvodio msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.