vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Pobjeda kadetima Hajduka

Metković, 4.11.2009. - Po iznimno lošem vremenu na igralištu Iza Vage jučer je odigrana uzvratna utakmica polufinala za pobjednika regije Dalmacija za kadete (godište '93. i '94) između NK Neretve i NK Hajduka koja je završila rezultatom 0:2 za goste iz Splita.
   Prva utakmica odigrana je u Splitu, a završila je rezultatom 5:1 za kadete Hajduka. Ovim pobjedama Hajdukovci su izborili nastup u finalu u kojem će o tituli prvaka Dalmacije odlučivati protiv boljega iz susreta između Šibenika i Zadara.
   – Kao prvaci naše županije dobili smo priliku da s ostala tri županijska pobjednika razigravamo za titulu prvaka Dalmacije. Imali smo nesreću da u polufinalu dobijemo Hajduk, ekipu koja je u ovom trenutku kvalitetnija od nas. Što reći o današnjoj utakmici? Teren takav kakav je bio, dva kiks gola koja smo primili početkom prvog i drugog poluvremena, nakon kojih se igrala ravnopravna igra. Žao mi je da je to tako rezultatski završilo jer moji dečki s danas prikazanom igrom nisu zaslužili izgubiti utakmicu. Više od poraza žalosti me što se na utakmici ozlijedio Ante Ćelić koji je na svakom treningu jedan od najvrjednijih i najmarljivijih igrača. Više bih volio da smo danas primili deset komada nego što se on ozlijedio – rekao nam je nakon utakmice trener Metkovaca Darko Zeljić.
   Pobjedi Splićana pridonijela su i tri mlada Metkovca koja posljednje dvije godine svoje nogometno znanje bruse u redovima Bilih. Oni su Igor Dodig, Vlado Štimac i Duje Medak za koje je trener Ante Šećer imao samo riječi hvale.