vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva započela pobjedom

Metković, 30.8.2009. - U prvom kolu III. HNL-jug na igralištu Iza Vage sastali su se domaća NK Neretva i HNK Dinara iz Knina što je završilo reziltatom2:0 za domaće.
   Neretva je do početnog vodstva od 1:0 došla već u 10. minuti nakon što je Dodig centrirao, a Brečić s pet metara loptu ubacio u protivnički gol. Nakon toga domaći napadači promašili su niz izglednih prigoda. Gosti su u prvom dijelu izjednačenju najbliži bili u 39. minuti, ali je udarac Marina zaustavio domaći vratar Krešić.
  U drugom dijelu Dinara je imala inicijativu, stvorila je nekoliko izglednih prigoda, a najveću je propustio Teskera u 62. minuti. U samoj završnici domaći su u 86. minuti golom Raguža, nakon odličnog ubačaja Jelavića, uspjeli potvrditi pobjedu. Tako je Neretva prilično teško uspjela izvuči početnu pobjedu, što bi bez odličnog vratara Krešića (koji je spasio tri zicera) zasigurno bilo neizvedivo.
   Za NK Neretva igrali su: Krešić, Šiljeg (od 70. minute Šutalo), Jelavić, Bezer, Vrnoga (od 75. minute Raguž), Kuran, Dodig, Gubeljić, Ćorić (od 78. minute Buljubašić), Brečić i Lizde.
   Za HNK Dinara igrali su: Matas, Ćorić, Grdić, Đira (od 46. minute Matić), Marina (od 77. minute Pratljača), Teskera, Šubić, Bumbak, Kolić, Ercegović, Matić (od 85. minute Budimir).