vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Metković se oprostio od Tugomira

Metković, 26.8.2009. - Shrvan teškom bolešću 23. kolovoza napustio nas je Tugomir Ćuže koji će naraštajima naših građana ostati u trajnom sjećanju. Jučer su se ispred Gradske mrtvačnice na posljednjem ispraćaju okupili mnogi njegovi prijatelji, glazbenici i ljubitelji glazbe koji su došli ispratiti Tugu.
   Iako rođenjem nije Metkovac, Tugo se već od kraja šezdesetih godina prošloga stoljeća srodio s Metkovićem i postao njegovim pravim građaninom. Čak i više od toga. Vesele naravi, taj vic-maher, glazbenik i zabavljač uvijek je rado bio viđen u svim društvima. Početkom devedesetih Tugo je gitaru spremno zamijenio puškom stavši sa svojim Metkovcima i Neretvanima na branik domovine.
   Da je u svome gradu bio omiljen dokaz je i što su mu na pokop došli svećenici iz obje metkovske župe, fra Filip i don Tomislav, a u ime Hrvatske vojske tri plotuna ispalio je počasni vod Hrvatske ratne mornarice iz Ploča. Možda je pjesma 'Dobri moj ćaća' Đela Jusića i Nede Zubana, što ju je pred otvorenom rakom otpjevala Klapa 'Sveti Nikola' iz Metkovića, najbolje ocrtala pokojnoga Tugu, čovjeka veseljaka kojemu sudbina nije dala dalje od šezdesete, jednoga od dobrih duhova našega grada koji će nam zauvijek ostati u sjećanju.