vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Večer urbanoga zvuka

Metković, 20.8.2009. - U organizaciji Udruga mladih Kolektiv i Udruge Glazbeni centar Metković nedavno je na košarkaškom igralištu Gimnazije održan koncert rock glazbe na kojoj su nastupili domaći bendovi i didžejevi, kako se danas nazivaju suvremene inačice nekadašnjih jahača ploča.

   Atmosferu su najprije zagrijavali DJ Veco, DJ Cosmo i DJ Marti Dox, nakon kojih su na scenu izašli mladi svirači i pjevači iz skupina Post Midnight Sparkles i  Black Arcade.


   Uslijedio je nastup skupine starijih svirača koji su se okupili pod nazivom Prima Vista.

Gužva pred pozornicom nastala je s prvim taktovima glazbe u izvođenju Bruthal Štoixa koji su u rok unijeli različite glazbene elemente, od narodnjaka do klapskih napjeva.

   Glazbeno najkvalitetniji nastup imali su Southtone koji su djelovali dosta čvrsto i uigrano.

Na kraju večeri na pozornicu je izašla Ćhao Mani, osmeročlana skupina sastavljena od glazbenika iz više metkoskih bandova, koja je publiku oduševila izvođenjem reggae glazbe.

   Večer urbanoga zvuka na gimnazijskom košarkaškom igralištu pokazala je da za takvu glazbu još uvijek ima podosta zainteresiranih te da je samo igralište s okolnim zgradama dosta kvalitetan prostor za svirku na otvorenome.
   Iako se ulaz nije naplaćivao koncert je imao humanitaran karakter jer su organizatori prikupili sredstva od donatora čime će se pomoći jedna mnogočlana obitelj u Metkoviću.