vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Gusari iz Komina najbrži

Metković, 9.8.2009. - Ovogodišnji, 12. maraton lađa na Neretvi, bio je jedan od uzbudljivijih i, prema našem mišljenju najbolje organiziran do sada. U jakoj konkurenciji i utrci neizvjesnoj do kraja Kominjani su uspjeli preteći Donjane donje i uzeti veliki, 35 kg težak štit kneza Domagoja.
   Posada Marko Markota iz Rogotina zauzela je treće mjesto, a Stablina četvrto. Prošlogodišnji pobjednici posada Staševice ovaj put je stigla tek šesta.
   Pobjednicima je veliki štit uručio pokrovitelj Maratona predsjednik RH Stjepan Mesić, a ček na iznos od 60.000 kn tajnik grada Zagreba Vido Bulum.
   Na Maratonu je nastupilo 39 posada od koji je osam bilo područja grada Metkovića. To su (prema zauzetim mjestima): 12. Prud, 17. Domagojevi gusari Vid, 19. Sveti Nikola juniori 20. Jerkovac, 22. Crni put, 27. Sveti Nikola, 29. Domagojevi gusari Vid (mladi) i 38. Metkovke koje su veslale izvan konkurencije.
   Do opširnije reportaže pogledajte panoramsku fotografiju snimljenu pred start podno mosta u Metkoviću. Ako je ne vidite u cijeloj širini možete je klikom miša na zelenu traku pomicati lijevo-desno.