vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Sve 'Od E do Z'

Metković, 8.8.2009. - Da je dobra komedija tražena roba još jednom je dokazao dvojac Enis Bešlagić i Zlatan Zuhrić-Zuhra koji je je 6. kolovoza na Ljetnoj sceni metkovskog GKS-a pred oko 800 gledatelja odigrao komediju Od E do Z.
   U gotovo dva sata predstave autori i glumci, Bešlagić i Zuhra, fascinantno su odigrali priču o dva čovjeka koji nemaju ništa osim goleme mašte koja ih, na kraju, dovodi u veliku nepriliku. Oduševljena publika predstavu je stalno pratila smijehom i pljeskom što je još jednom pokazalo da su njih dvojica pravi majstori svoga posla.
   Radnja predstave događa se u zatvoru, a likovi su - Zlatan i Enis, dvojica prijatelja koji dijeleći zatvorsku ćeliju planiraju pljačku banke. Predstavu je režirao Rajko Minković i do sada je odigrana osamdesetak puta diljem Hrvatske i inozemstva. Premijerno je izvedena 2008., i to pred zatvorenicima u Lepoglavi.
   Svoj nastup pred Metkovskom publikom Zuhra i Enis zaključili su riječima: „Ne samo da niste normalni, nego ste i genijalna publika“.