vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Vidonjci proslavili Ledenu Gospu

Metković, 6.8.2009. - Blagdan Gospe Snježne ili Ledene Gospe, kako se to kod nas često kaže, proslavljen je u Vidu svečanom misom u župnoj crkvi.
   Misu je u koncelebraciji mnogih svećenika vodio fra Josip Bebić. Na misi je bio i gradonačelnik Gabrić sa svojim zamjenicima Batinovićem i Mustapićem.

   Proslava je počela dan uoči Ledne Gospe tradicionalnim druženjem uz janjetinu, a na Norinu je održan V. lađarski kup kneza Domagoja. Natjecanje je održano u dvjema kategorijama, i to za veslače do 18 godina i one starije.
   U kategoriji do 18 godina nastupilo je pet ekipa koje su sudjelovale i u nedavno završenoj  Ligi mladih lađara. Prvo mjesto osvojila je Baćina, drugo je pripalo Gusarima Komin, a treće mjesto pripalo je domaćim Domagojevim gusarima - Mladi. Nastupili su još i Komin mladi i Stablina.
   U kategoriji starijih na stazi s dvama okretima, dugoj oko kilometra, najbolje su se snašli Domagojevi gusari, drugi su bili Vatrogasci Bjelovar, a treće mjesto pripalo je Veteranima IV. brigade ZNG-a. Pobjedničke pokale lađarima je uručio Marko Marušić.
   Na sam blagdan Vidonjci i njihovi gosti posjetili su sajam koji se već drugu godinu održava na parkiralištu uz Norin pa je tako prolaz automobilima kroz Vid sada gotovo normalan.