vijesti www.metkovic.hr

 Šport

'Vjeverice' pobjednici vrtičke olimpijade

Metković, 31.5.2009. - U četvrtak je na igralištu NK Metković održan Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Metkovića. Nastupile su četiri ekipe: Vjeverice, Slavuji, Žapci i Galebovi, a vodile su ih tete Sandi Šprlje, Tanja Njavro, Julija Bebić i Mirjana Medar.
   Mali sportaši, svi predškolci, natjecali su se u pet sportskih disciplina: trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj, skok u dalj, a dječaci iz sve četiri ekipe nastupili su u malom nogometu. Na početku natjecanja napravljen je mimohod ekipa, a na jarbol je uz zvuke Lijepe naše podignuta olimpijska zastava. Treći po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Metkovića otvorio je ravnatelj Dječjeg centra Metković i predsjednik organizacijskog odbora natjecanja prof. Ivica Gabrić.
   U štafetama 4 x 25 m najbrža je bila ekipa Vjeverica, dječaci u sastavu Vinko Falak, Toni Kaleb, Slaven Ćerlek i Ante Šprlje, a djevojčice u sastavu Katja Jerković, Anteaneta Jerković, Matea Gnječ i Anđela Šutalo. U trčanju na 50 m pobijedili su vjeverica Anđela Sušak i galeb Mate Bukovac. Lopticu je najdalje bacio Mario Talajić iz ekipe Žapci, a među djevojčicama Petra Obšivač iz ekipe Vjeverice. S mjesta u dalj najdalje su skočile vjeverice Roko Nikolić i Antonija Cvitković. 
   Kao i obično najviše uzbuđenja donio je turnir u malom nogometu. Mali predškolci pokazali su puno pravih nogometnih poteza, a o krajnjem rezultatu odlučivalo se i penalima. Na kraju je slavila ekipa Vjeverica ispred drugoplasiranih Žabaca i trećeplasiranih Galebova.
   Sveukupni pobjednik natjecanja je ekipa Vjeverica ispred Žabaca i Galebova