vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Slike i poezija Josipa Škerlja

Metković, 19.5.2009. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković u Galeriji metkovskoga GKS-a sinoć je otvorena izložba slika te predstavljena zbirka pjesama akademskoga slikara i etabliranog hrvatskog pjesnika Josipa Škerlja.
   Autor se domaćoj publici predstavio s tridesetak radova u kombiniranoj tehnici iz ciklusa slika pod nazivom Valovi (kao mi). Specifičnim rukopisom i razbuktanim koloritom autor promatrača nosi kroz vlastitu ekspresiju mora i jedara nabijenih energijom i snagom koja se gotovo prelijeva preko ruba slike.
   
   Posljednja zbirka, naslova Neretva mojoj ženi slična, izdana je u nakladi Ogranka Matice hrvatske Metković pa je njeno predstavljanje upriličeno u sklopu otvaranja izložbe. Stihove iz zbirke govorio je prof. Tomislav Zubčić Zupa, a u glazbenom dijelu nastupio je poznati metkovski kantautor Darko Matičević. O Škerljevom slikarskom djelu govorio je likovni kritičar dr. Antun Karaman, dok je gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo otvorio izložbu koja se može pogledati do 31. svibnja.