vijesti www.metkovic.hr

 Socijalna skrb

Otvorena kuhinja

Metković, 15.5.2009. - Na prigodnoj svečanosti u Udruzi Otac Ante Gabrić jučer je otvorena kuhinja u kojoj će se spremati obroci za korisnike programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama.
   Simbolično uručivši prvi obrok skuhan u novoj kuhinji korisniku programa Boži Vučkoviću kuhinju je otvorila voditeljica Anđelina Jerković. O Programu i njegovom provođenju te radu Udruge govorio je njezin predsjednik Vatroslav Vugdelija. Kako je rekao, Program trenutno obuhvaća 250 korisnika od kojih je njih 50 koristi dnevni boravak. Za korisnike se brine 14 zaposlenih kojima plaću osiguravaju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje je odobrilo Projekt, i Grad Metković koji plaća 17,3 posto doprinosa njihovih plaća i koji je nositelj Projekta. Vatroslav Vugdelija zahvalio se gradonačelniku Stipi Gabriću Jambi i Gradu Metkoviću što su podržali i pomažu Program, predsjedniku Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Antiši Puljeviću koji je pokrenuo i aktivno sudjelovao u realizaciji cijelog projekta, a posebno se zahvalio i Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je izdvojila sredstva za opremanje kuhinje.   
   Treba spomenuti kako prostorije u Sportskoj ulici zajednički koriste Udruga Otac Ante Gabrić i Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, odnosno korisnici tih udruga o kojima skrbi ukupno 30 zaposlenih.