vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Srećko Galić izlaže u GKS-u

Metković, 1.5.2009. - U Galeriji GKS-a 28. travnja otvorena je izložba akademskog kipara Srećka Galića koji se metkovskoj publici predstavio s 30 skulptura i dvadesetak crteža i slika.
   Predstavljena djela mogu se svrstati u jednakoj mjeri i u stilsku formu moderne (koja je kod nas bila na vrhuncu šezdesetih godina XX. stoljeća) i postmoderne. Galićeve skulpture, slike i crteži nose tragove dubokog dijaloga s vremenom pa i svih mogućih uvjerenja o umjetnosti u dugom razdoblju. Isto tako dokaz su osobnih zahtjeva za savršenstvom kao i nedvosmislene svijesti o umjetnosti kao zamjeni za vječnost.
   Umjetnika je predstavila ravnateljica GKS-a Nataša Vučković, a o njegovom radu govorio je bosanskohercegovački pisac Atif Kujundžić. U glazbenom dijelu nastupila je mlada metkovska saksofonistica Erna Čizmić Rebić uz klavirsku pratnju prof. Karmen Stojić. Izložbu u organizaciji GKS-a Metković otvorio je gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.

   Za Metkovce bit će zanimljiv podatak da je Srećko Galić autor skulpture Stjepana Radića koja se nalazi ispred Gradskog kulturnog središta Metković i čije je otkrivanje u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971.  mnogim Metkovcima, a naročito članovima Matice hrvatske donijelo dosta neugodnosti.