vijesti www.metkovic.hr

 Zabava

Božićna plesna večer

Metković, 23.12.2008. - U Domu športova u Pločama u nedjelju navečer plesna škola Calypso iz Metkovića održala je božićnu plesnu večer naziva Moj prvi ples.
   Plesno-glazbeno-svjetlosni spektakl privukao je u pločansku športsku dvoranu tisuću i pol posjetitelja, a tijekom programa na pozornici se izmjenjivalo 320 plesača, polaznika te škole iz Metkovića, Ploča, Vrgorca, Gradca i Staševice. Svi oni, od najmlađe plesačice stare samo pet godina, preko prvašića pa do srednjoškolaca pokazali su publici što su naučili pod vodstvom plesnog učitelja Dalibora Dominikovića Dade.
   Plesali su se standardni i latinoamerički plesovi, hip-hop, a kao i obično svoje vratolomije izveli su break-danceri škole Calypso koji djeluju pod nazivom TNT break dance crow. Posebno iznenađenje večeri bio je plesni par Anja i Matej Pritekelj, omladinski državni prvaci Slovenije u standardnim i latiskoameričkim plesovima. Na oduševljenje publike i plesača škole Calypso dvanaestogodišnja Anja i njen dvije godine stariji brat Matej otplesali su tijekom programa osam plesova pokazavši kako to rade pravi profesionalci.