vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Izborna skupština

Metković, 23.12.2008. - Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu grada Metkovića održala je redovnu Izbornu skupštinu. Za predsjednika ponovo je izabran Ivo Jadreško, a isti članovi ostali su i u drugim tijelima Udruge.
Predsjedavajući sjednicom, predsjednik Ivo Jadreško izvijestio je naziočne o radu u protekloj godini rekavši kako se nisu uspjeli realizirati svi zacrtani projekti, a osnovni razlog je nedostatak financijskih sredstava te sve manji broj članova Udruge koji aktivno sudjeluju u radu. Istaknuo je kako Grad Metković sve kvalitetnije organizira različite sadržaje posvećene poginulim braniteljima među kojima je i Spomendan na Metkovce poginule u Domovinskom ratu koji se obilježava 1. studenoga. Tijekom Skupštine podnijeto je i financijsko izvješće za 2007. tijekom koje je ostvaren prihod od 12 tisuća kuna i to su, kako je rečeno, sredstva koje je dodijelio Grad Metković. Rashod tijekom 2007. iznosio je 11 tisuća kuna, od čega je dio sredstava utrošen za izlet na Južno bojište koje je Udruga organizirala za svoje članove.
Najvažniji cilj i dalje ostaje izgradnja Spomen sobe za koju treba naći adekvatan prostor i čijim bi uređenjem Udruga ostvarila najvažniji projekt.