vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Hotel Babilon

Metković, 19.12.2008. - U GKS-u Metković sinoć je gostovala Mladena Gavran s  monodramom Hotel Babilon  u režiji Aide Bukvić, a koja je nastala po tekstu književnika Mire Gavrana. Predstava je osvojila tri nagrade na tri kazališna festivala, a upravo s njom je u jesen 2002. s radom otpočeo Teatar Gavran.
   Tijekom predstave glumica se transformira kroz čak se 11 likova koji pričaju neobičnu  priču o ljubavi što se dogodila u ljetnim mjesecima u malom dalmatinskom gradu između slovačke turistkinje Zuzane Kollarove i lokalnoga zavodnika, recepcionara Jakše Hektorovića zvanog Dalmatiner. Kad profesionalni zavodnik odbaci naivnu djevojku, u nastupu ljubomore dogodi se pokušaj ubojstva, a akteri i svjedoci završavaju na sudu kao svjedoci.
   Mladena Gavran sve uloge odglumila je nadahnuto pa je teško reći kojom je ostavila bolji dojam. Je li to poduzetna Međimurka, glasna Amerikanka, ili galeb-konobar, Njemica ili Slovakinja? Nakon sat i dvadeset minuta Metkovci su zadovoljni napustili kazališnu dvoranu.
  Ovom prigodom pozivamo metkovsku publiku da u kazalište dođu i u ponedjeljak, 22. prosinca u 19,30, kada je na repertoaru izvrsna komedija SHAKEspeare na exit i izvedbi Teatra Exit.