vijesti www.metkovic.hr

 Kriminalitet

Druga pljačka iste banke

Metković, 16.12.2008. - Danas oko 9,30 dvoje pljačkaša upalo je poslovnicu Kreditne banke koja se nalazi u krugu otkupne stanice tvrtke Konzum u Opuzenu. Ukradena je za sada neutvrđena količina novca, a počinitelji su osobnim vozilom s mjesta događaja pobjegli u nepoznatom smjeru.
Prema neslužbenim informacijama tijekom pljačke u banci se nalazio zaštitar i dvije djelatnice koje su pod prijetnjom vatrenoga oružja pljačkašima predale novac.
Neslužbeno smo doznali i da je u Podgradini, nekoliko kilometara dalje od mjesta događaja, pronađen automobil marke Audi hercegovačkih registracijskih oznaka za koji se pretpostavlja da je ukraden i da su tablice lažne te da je ostavljen nakon pljačke. Zbog svega navedenoga pretpostavlja se da su počinitelji imali pomagače.
Zanimljivo je i to da je ista banka bila opljačkana 18. travnja ove godine prema vrlo sličnom scenariju i da pljačkaši do danas nisu pronađeni. Policija intenzivno traga za počiniteljima na cijelom području doline Neretve, a pojačane su i kontrole na svim graničnim prijelazima prema susjednoj BiH.