vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Oprez s petardama

Metković, 16.12.2008. - Na poziv vodstva Odreda izviđača Porječana Metković djelatnici PP Metković, odnosno PU Dubrovačko-neretvanske, održali su edukativno predavanje za tridesetak malih izviđača na temu droga i eksplozivne naprave.
Tijekom predavanja, koje je bilo prilagođeno uzrastu slušatelja, izviđači su upoznati s različitim oružjem, eksplozivnim tvarima iostalim ubojitim sredstvima te postupanjem u slučaju kontakta s takvim sredstvima. Mali izviđači posebno su upozoreni na opasnost od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava s naglaskom na improvizirana sredstava kućne izrade. Kako je predavanje održano neposredno pred nadolazeće blagdane, poseban osvrt dat je na  pirotehnička sredstva razreda I. u koja spadaju pirotehničke igračke kao što su bengalske šibice, žabice, naboji koji eksplodiraju pod nogama, male petarde i drugi slični proizvodi koji nisu neopasne igračke.
Mi tome svemu možemo dodati savjet koji smo pronašli na web stranicama MUP-a:
Budite odgovorni i ne podcjenjujte dječju zainteresiranost za oružje, a ako ga posjedujete, čuvajte ga na, za djecu, nedostupnim i zaključanim mjestima. Djeco, ne dirajte nepoznate predmete, ne rastavljajte ih, ne pomičite ih! Zapazite li ih, odmah pozovite roditelje ili policiju!