vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Nova pobjeda 'Metkovića'

Metković, 20.11.2008. - U utakmici 10. kola Dukat Premijer lige, rukometaši RK Metkovića, danas su na domaćem terenu savladali RK Perutninu Pipo IPC rezultatom 37:30.
Metković je zasluženo došao do pobjede igrom u kojoj je naglasak bio na napadu u kojem je dominirao Marko Kopljar. Gosti su odolijevali do polovice prvog dijela kada su u 17. minuti imali posljednje vodstvo od 9:10. Ulaskom Granića na gol domaćih Metković je napravio seriju od 4:0 i odvojio se na 14:10. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 21:15.
Dobrom igrom Metković je nastavio i u drugom dijelu, pa je već u 33. minuti bilo 23:15. Jedini dio kada su gosti nešto ozbiljnije zaprijetiti Metkoviću dogodio se desetak minuta pred  kraj utakmice kada je serijom golova od 3:0 Perutnina uspjela doći na samo tri gola razlike. U nastavku utakmice ni u jednom trenutku nije bilo manje od četiri gola prednosti na strani Metkovića.
Na strani Metkovića presudilo je 17 Granićevih obrana i 14 Kopljarovih golova, no golovi padali sa svih pozicija za što su zaslužni  peterostruki strijelac Raković, odnosno četverostruki strijelci Karačić, Majić i Kapular. Metkovsku obranu najviše su namučili Pažin (8) i Arnaudovski (7).


Nakon dugo vremena utakmicu je pratila televizija, istina mogli su je gledati samo oni koji su spremni dodatno platiti jer je emitirana na programu HRT Plus, a u gledalištu je zamijećen Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. On je danas U Pločama otvorio novoizgrađenu 'kazetu' na odlagalištu komunalnoga otpada Lovornik u koju će se odlagati prikupljeni azbestni otpad s područja Ploča i okolice. Takvo odlagalište gradi se i na Dubravici i na njoj će se odlagati azbestni otpad gornjeg dijela doline Neretve.