vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Nova udruga za očuvanje baštine

Metković, 17.11.2008. - U subotu, 15. studenoga u staroj obnovljenoj kući obitelji Augustina Nikole Marevića na Dragoviji održana je Osnivačka skupština Udruge za očuvanje tradicijske baštine Dragovija.
Skupštini je nazočilo dvadesetak osoba podrijetlom s Dragovije i okolnih zaselaka. Većinu posla oko pripreme dokumentacije napravili su Augustin Nikola Marević i Ivica Muslin Čiča pa je čin osnivanja Udruge, usvajanje Statuta i izbor tijela Udruge tekao glatko.
   Najvažniji zadaci novoosnovane Udruge su zaštita, očuvanje i razvoj gospodarskih, ekoloških, kulturnih i drugih interesa Dragovije, Ograđa, Podgreda i Crnoga Doca, kao i utjecaj na donošenje odluka kako bi se ti interesi ostvarili.
   Za predsjednika Udruge jednoglasno je izabran Ivica Muslin Čiča, za dopredsjednika Viktor Plećaš, a za tajnika Ivan Volarević. Uz predsjednika i dopredsjednika u Upravnom odboru su Mate Taslak, Davor Taslak Đuđa, Branko Prusac, Ilija Marević, Branko Plećaš Brana, Mate Muslin i Željko Brečić. Nadzorni odbor čine Mate Volarević, Augustin Nikola Marević i Filip Plećaš.