vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Devetnaest godina metkovskoga HDZ-a

Metković, 10.11.2008. - U subotu je Gradski ogranak HDZ-a Metković u Gradskom kulturnom središtu proslavio svoju devetnaestu obljetnicu od osnutka. Na skupu su se okupljenim članovima i simpatizerima stranke obratili predsjednica GO HDZ-a Metković i kandidatkinja za gradonačelnicu Žaklina Marević, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, predsjednik ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i saborski zastupnik Frano Matošić, državni tajnik za more Branko Bačić te predsjednik Sabora RH i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Metkoviću Luka Bebić. O samim počecima rada stranke u Metkoviću govorio je i Joško Jelaš, jedan od osnivača metkovskoga ogranka.
Govoreći o trenutnoj situaciji u gradu, predsjednica Marević je istaknula kako GO HDZ-a okuplja 1500 članova koji su mahom mladi i obrazovani ljudi i koji su svojim radom na prošlim parlamentarnim izborima pokazali da su jaki te da mogu pobjeđivati. U svom govoru najavila je sigurnu smjenu gradske vlasti u svibnju sljedeće godine, što će se dogoditi zahvaljujući zalaganju stranke na svim poljima, posebno sportskom i humanitarnom. „Tako će Metković ponovo postati najjača HDZ-ova utvrda u dolini Neretve“ – istaknula je predsjednica metkovskoga HDZ-a
Na skupu je rečeno da će most kopno – Pelješac sigurno biti izgrađen, bez obzira na to koliko neki sumnjali, jer su nedoumice što o tome misli EU zbog BiH riješene. Upravo EU sada insistira na izgradnji mosta. Osim njega, najavljena je gradnja 28 kilometara dugačkog puta od Osojnika do Dola i pristupna cesta od mosta dr. Franje Tuđmana do Osojnika. Također je najavljena izgradnja četverotračnog mosta preko Neretve, najvjerojatnije kod Opuzena, koji će biti dio kasnijega autoputa preko Neuma do Dola. Do kraja ove godine završit će se dionica autoceste Šestanovac – Ravča i brza ceste Karamatići – Čeveljuša.
Predsjednik Sabora Luka Bebić govorio je o vremenu kada je u Neretvi započelo osnivanje ogranaka HDZ-a prisjetivši se snažnog nacionalnog naboja. Rekao je da je država Hrvatska stvorena jer je predsjednik Tuđman uspio pomiriti sve Hrvate i postići jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske.
– Nema apstrakcije i demagoških parola jer će naša stranka pred građane izaći sa konkretnim programom i vizijom i dobit će potporu na svim razinama. Ovih nekoliko mjeseci radimo složno i uključimo se svi koliko možemo – zaključio je Bebić.