vijesti www.metkovic.hr

 Iz Poglavarstva

Natječaj za dodjelu 15 novih stipendija

Metković, 8.11.2008. - Temeljem Odluke o raspisivanju natječaja za stipendiste grada Metkovića za akademsku godinu 2008./09., koju je Gradsko poglavarstvo grada Metkovića usvojilo na sjednici održanoj 30. listopada, raspisan je Natječaj za dodjelu 15 novih stipendija.
Prema Natječaju, pet stipendija predviđeno je za uspješne i darovite studente (dvije za prvu godinu studiranja, a tri za ostale godine), pet za studente slabijeg imovinskog stanja i pet za studente deficitarnih zanimanja. Među deficitarnim zanimanjima našla su se sva zanimanja za kojima je, prema službenim podatcima Zavoda za zapošljavanje, izražena potreba na području grada. To su profesori matematike, fizike i informatike, doktori medicine te dipl. inženjeri građevine, arhitekture, elektrotehnike, strojarstva, geodezije i prometa. Za studente HRVI iz Domovinskog rata i studente - djecu poginulih branitelja iz Domovinskog rata dodijelit će se onoliko stipendija koliko bude prijavljenih studenata.
Natječaj je otvoren do 14. studenoga nakon čega će Komisija za provedbu postupka dodjele stipendija obavit stručnu obradu svih pristiglih prijava i sukladno Natječaju utvrditi tko su novi metkovski stipendisti. Nakon što prijedlog prihvati Gradsko poglavarstvo organizirat će potpisivanje ugovora o stipenduranju.
Prošle godine stipendije je koristilo ukupno 50 studenata od kojih je pet završilo školovanje. Ostali su trebali dostaviti potrebnu dokumentaciju kako bi im se stipendije ponovno dodijelile za novu akademsku godinu. Pretpostavlja se da će u ovoj akademskoj godini tijekom deset mjeseci u iznosu od 500 kn Grad stipendirati ukupno šezdesetak studenata.