vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK 'Metković' - RK 'Medveščak KM' 33:29

Metković, 26.10.2008. - U sedmom kolu rukometne Dukat Premijer lige RK Metković je na domaćem terenu savladao RK Medveščak KM rezultatom 33:29. Oko 700 gledatelja u Gradskoj športskoj dvorani vidjelo je solidnu utakmicu u kojoj pobjeda domaćina gotovo nije dolazila u pitanje.
Prvih desetak minuta igra je bila izjednačena s dosta pogrešaka s obje strane, no već sredinom prvoga poluvremena Kopljar je s nekoliko preciznih udaraca loptu uspio smjestiti iza, do tada, teško savladivog Mate Šunjića. Do kraja poluvremena Metković je povećavao prednost pa je na odmor otišao s pet golova u plusu.
Drugo poluvrijeme je također započelo dominacijom domaćina, no Medveščak je do sredine, ipak uspio izjednačiti i neko vrijeme parirati domaćima, ponajviše zahvaljujući braći Šunjić. Sve to bilo je nedovoljno jer je proradio najbolji igrač utakmice Rudolf Čužić koji je pronašao recept kako proći kroz Medveščakovu obranu. Na njegovih osam golova dodao je i Kapular svojih osam, dok je Kopljar zastao na šest pogodaka. Posao su dobro obavili i domaći vratari koji su ukupno skupili sedamnaest obrana.

U ekipi Medveščaka najbolji igrači bili su – Metkovci, braća Jure i Mate Šunjić. Jure je „svojima“ zabio deset golova, a Mate obranio 15 udaraca. Osim što odlično igraju, braća isto tako i studiraju. Juri su  ostala još četiri ispita na Fakultetu prometnih znanosti, dok je Mate student četvrte godine inženjerske matematike.


U poluvremenu svoje vještine publici prikazali su  članovi Karate kluba Metković.