vijesti www.metkovic.hr

 Nezgode

Dječaka u Opuzenu napao pas

Metković, 23.10.2008. - Dječaka Antu Ćelića (11) iz Metkovića, učenika 5. razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića, u srijedu poslijepodne oko 15,30 u Opuzenu je napao pas te ga ugrizao za rame i izgrebao.
Napad se dogodio u blizini uljare gdje se mali Metkovac zatekao s ocem Zdravkom koji je masline vozio u uljaru na preradu. Napad se dogodio u trenutku dok je Ante išao prema automobilu donijeti bidon>, po koji ga je poslao otac. Izgleda da je dječaka pas iznenadio s leđa i oborio ga na pod. Čuvši vrisku, Anti je u pomoć priskočio otac i ljudi koji su zajedno s njim čekali red u uljari, spasivši ga tako od većih ozljeda. Dječak je nakon toga prevezen u Dom zdravlja Metković gdje su mu rane sanirane pa je upućen u OB Dubrovnik iz koje je nakon detaljnog pregleda pušten na kući.
– Bilo me je strah, počeo sam povraćati i nisam mogao stajati na nogama, ali kad su me doveli u bolnicu već sam se osjećao bolje. U ponedjeljak idem kod kirurga da pogleda zacjeljuju li mi rane – rekao nam je Ante.
Odmah nakon događaja Antin otac kontaktirao je nadležnu veterinarsku ambulantu u Metkoviću gdje je ustanovljeno da je pas ima čip i da je cijepljen pa je isključena opasnost od bjesnoće. Neslužbeno doznajemo da je pas pobjegao iz dvorišta u blizini uljare u kojem je skladišni prostor tvrtke Neretvanski sliv.