vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Blagoslov prostorija Udruge 'Otac A. Gabrić'

Metković, 20.10.2008. - Povodom dvadesete obljetnice smrti Metkovca i misionara oca Ante Gabrića danas je u Udruzi za skrb o starijim i nemoćnim osobama, koja nosi njegovo ime, obavljen blagoslov prostorija.
Prostorije je blagoslovio župnik župe Sv. Ilije fra Dušan Džimbeg koji je tom prigodom rekao – Rad Udruge Oca Ante Gabrićavjerojatno neće biti jednostavan kao što ni život oca Ante Gabrića nije bio ni malo jednostavan, ali smo zato ovdje mi da pomognemo ostvariti zacrtani program i da svi potrebiti dobiju pomoć uz Božji zagovor.
Udruga je osnovana početkom srpnja sa svrhom provođenja programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama koji je Gradu Metkoviću odobrilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
Tijekom prigodnog programa pročitano je pismo oca Ante koje je 17. rujna 1977. iz Bengala uputio „prijateljima misija“ u Metkoviću, a ženska pučka pjevačka skupinaBorovčanke otpjevala je pjesmu posvećenu ocu Anti koju je napisala Pera Vekić, jedna od članica skupine.
Okupljenima se obratio i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo koji se zahvalio resornom ministarstvu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na pomoći kako bi Metković dobio i proveo tako važan program.
– Grad će i nadalje pomagati, a kako se planirani broj korisnika programa sa 125 popeo na oko 200, uz jedanaestoro zaposlenih djelatnika u Programu otvorila se potreba za još trima djelatnicima. Nastojat ćemo izboriti sredstva kako bi u gradu Metkoviću pomoć dobili svi oni kojima je potrebna – rekao je Gabrić.