vijesti www.metkovic.hr

 Šport

NK 'Neretva' – NK 'Omiš' 1:1

Metković, 19.10.2008. - U 10. kolu III. HNL – jug na igralištu Iza Vage NK Neretva je ugostila NK Omiš, a susret je završen rezultatom 1:1.
Prvo poluvrijeme obilježila je, uglavnom, blijeda igroma, a jedinu pravu šansu imali su gosti iz Omiša u 16. minuti kada je Bilić s pet-šest metara udaljenosti glavom uputio izravan udarac prema vrataru domaćih Zoranu Bubalu, no ovaj je to obranio. Neretva je do vodstva od 1:0 došla u 39. minuti nakon što je Brečić iz slobodnog udarca s 25 metara precizno pogodio gol gostiju. Boljom igrom u nastavku utakmice, Omišani su stvarali šanse, dok su se domaći većinom branili. Upornost gostiju nagrađena je u 61. minuti pogotkom Bilića koji se najbolje snašao u gužvi ispred Bubalovih vrata. Iako su domaći u nastavku imali nekoliko realnih prigoda za pogodak, ni jedan igrača napad nisu uspjeli realizirati do kraja pa je utakmica završila neriješenim rezultatom. 
Za Neretvu su igrali: Z. Bubalo, T. Kuran, Buljubašić (od 55. minute Jelavić), I. Bubalo (od 40. minute Veraja), Bezer (od 65. minute Šiljeg), Gujinović, D. Kuran, Brečić, Šutalo, Dodig, Lizde.