vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Dani kruha u GKS-u

Metković, 18.10.2008. - U organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković, sinoć su u Gradskom kulturnom središtu obilježeni Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje.
Iako se Dani kruha svake godine obilježavaju u prostoru Doma, ovogodišnja priredba prvi put je organizirana izvan njega kako bi se građani Metkovića pobliže upoznali s radom te Ustanove.
Na početku programa ravnateljica Doma dr. Višnja Bukvić prisutne je upoznala s organizacijom i trenutnim brojem korisnika u Ustanovi ističući kako Dom, koji je u vlasništvu RH i pod patronatom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, ima izuzetno kvalitetne uvjete smještaja i odlične rezultate rada s korisnicima. A koliko je potrebna takva jedna ustanova govori i lista čekanja zainteresiranih koja je toliko dugačka da bi se smještajni kapaciteti mogli popuniti još jedanput. Govoreći o samoj priredbi s ponosom je istaknula kako su sve radove što su prikazani u atriju GKS-a s puno ljubavi i topline uz pomoć svojih defektologa i terapeuta izradili štićenici s posebnim potrebama.

– Bilo bi lijepo da se za svakoga od nas može reći da smo dobri k'o kruh, ali se treba sjetiti i da mnogi nemaju kruha za jesti – rekla je na kraju svog govora ravnateljica Bukvić podsjećajući da se priredba održava pod motom „Kruh naš svagdanji“.
Tijekom programa posebno oduševljenje nazočne publike, u kojoj je bila i županica Mira Bzconić, izazvali su korisnici s posebnim potrebama koji su izveli niz recitacija i priredbu posvećenu jeseni. U glazbenom dijelu nastupili su polaznici škole gitare Judita po vodstvom Vedrana Malete, mlada saksafonistica Erna Čizmić Rebić te mlađa folklorna skupina KUD-a Metković pod vodstvom Anđeline Jerković.
Različite vrste kruha, peciva i kolača blagoslovio je fra Filip Mimica, svećenik župe Sv. Ilije, a nakon službenoga dijela programa, proslava je nastavljena u atriju GKS-a gdje su posjetitelje zabavljali Branko Medak i TrioPotkošulja.