vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metkoviću zabrana igranja u dvorani

Metković, 17.10.2008. - Nakon što je iz Ustanove športski objekti Metković stigao dopis Zdenki Marušić, stečajnoj upraviteljici RK Metković u stečaju, u kojem između ostaloga stoji da se „temeljem čl. 14. Pravilnika o korištenju objekta, prostora i opreme danih na upravljanje toj ustanovi i Odluke Upravnog vijeća o načinu i uvjetima reklamiranja u objektima iste ustanove RK Metkoviću u stečaju oduzima do daljnjeg pravo korištenja  Gradske športske dvorane za odigravanje utakmica sve dok se ne otklone razlozi zbog kojih mu je to pravo oduzeto“, u prostorijama RK Metković u stečaju sazvana je konferencija za medije.
– Taj Pravilnik ja uopće nisam vidjela, iako ga u našim razgovorima stalno spominje ravnatelj Jozo Bebić. Iako sam tražila da mi ga dostavi, do danas ga nisam vidjela niti mi je dostavljen pa ne znam ni što u njemu piše za postavljanje reklama. Mi imamo ugovor s našim sponzorima prema kojem smo obavezni postavljati reklame tijekom igranja utakmica i zaista mi nije jasno u čemu je problem – rekla je na početku konferencije za medije Zdenka Marušić.
Prema njenim riječima Bebić joj nakon svake utakmice šalje dopise da se tijekom utakmice osoblje RK Metkovića u stečaju nije pridržavalo tog Pravilnika te čak dovodi u pitanje kredibilitet ljudi koji su za određene poslove od nje, kao stečajne upraviteljice, zaduženi. Kako kaže stečajna upraviteljica Marušić, najnoviji događaj je samo još jedan u nizu poteza kojima se onemogućava njezin rad od strane bivše uprave Kluba.
– Ja sam ovaj dopis dobila jučer i još uvijek ne znam što ću konkretno poduzeti, ali mislim da će se ovaj problem riješiti u korist RK Metković u stečaju. Obavijestit ćemo mjerodavne institucije, Rukometni savez Hrvatske i Hrvatski olimpijski odbor. Također ću biti prisiljena podnijeti kaznene prijave protiv Bebića koji je sebi dao ovlasti koje mu sigurno ne pripadaju te protiv bivših članova Uprave zbog nesuradnje – rekla je Zdenka Marušić.
Uz stečajnu upraviteljicu na konferenciji su bili i Žaklina Marević, predsjednica GO HDZ-a i Zdenko Dragović, koji uz odobrenje stečajne upraviteljice obavlja poslove športskog direktora RK Metkovića u stečaju.
– Zabraniti zbog reklame, konkretno Hrvatske poštanske banke, igranje u Dvorani dovoljno govori o onima koji su to napravili i mislim da Bebić nije sam u toj odluci. Mislim da je problem što je klub na vrhu ljestvice i da se ovo ne bi događalo da su rezultati loši – rekla je Žaklina Marević.