vijesti www.metkovic.hr

 Zdravstvo

Otvoren Odjel fizikalne terapije

Metković, 4.10.2008. - Od 1. listopada Dom zdravlja Metković proširio je svoju zdravstvenu djelatnost. Riječ je o Odjelu fizikalne terapije čijim se otvaranjem građanima cijele doline Neretve poboljšava zdravstvena usluga pa oni više neće za manje zahvate morati na put od stotinu kilometara.
Prema riječima dr. Dubravke Smajić, ravnateljice Doma zdravlja Metković, od ideje do realizacije proteklo je oko godinu dana. Kako Dom zdravlja Metković svojim sredstvima i mogućnostima te svojim kadrovskim resursom nije mogao ideju sam realizirati, podršku i pomoć projektu dali su Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija i Ministarstvo zdravstva koje je, prepoznavši potrebu otvaranja fizikalne terapije, dalo svoju suglasnost. Odjel je smješten na 175 metara četvornih prostora prvog kata Doma zdravlja Metković, nasuprot zubne ambulante, a za potrebnu opremu izdvojeno je oko 200 tisuća kuna.
– Od zamisli do realizacije bilo je potrebno definirati prostor u kojem će se Odjel fizikalne terapije nalaziti, nabaviti aparate i neophodan inventar što je bio dug i naporan put. Posao je finaliziran 1. listopada s prijemom pet viših fizikalnih terapeuta izabranih na javnom natječaju te dodatnim angažiranjem specijalista fizioterapeuta, a rad s pacijentima počeo je 2. listopada – rekla je dr. Smajić.
Dom zdravlja Metković uputio je na specijalizaciju fizikalne terapije jednoga liječnika, a do završetka te specijalizacije na Odjelu će kao vanjski suradnik raditi dr. Nadja Franulović Golja iz Kalosa u Veloj Luci, s kojom je već sklopljen ugovor. Već u početku pokazalo se da pacijenata ima toliko da će uskoro biti angažiran barem još jedan specijalist fizijatar koji bi dolazio tjedno obavljati preglede i planirati terapiju koja će se provoditi na Odjelu.