vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 2.10.2008. - U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada u dnevnom boravku Udruge Otac Ante Gabrić organiziran je susret sa starijim osobama s područja grada Metkovića.
Tijekom druženja upriličen je kraći prigodan program u kojem su sudjelovali učenici dvaju razreda iz OŠ Stjepana Radića s učiteljicama Snježanom Bebić i Anikom Rajić. Uz recitacije, djeca su čitala svoje školske uratke u kojima su opisivali svoje djedove i bake što je uzburkalo emocije i izmamilo suze na lica većine prisutnih. Nakon nastupa malih osnovaca organizirana je tombola, a svi koji su željeli mogli su prekontrolirati krvni tlak i šećer u krvi.
Druženju se odazvalo tridesetak starijih osoba, a trosatni program osmislile su voditeljica programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ Anđelina Jerković i domaćica dnevnog boravka Paula Miličević uz pomoć svih XXX zaposlenika Programa čiji nositelj je Udruga Otac Ante Gabrić. Dan starijih osoba ustanovili su 1998. Ujedinjeni narodi kako bismo se prisjetili njihova doprinosa u izgradnji društva.