vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Humanitarna prodaja kolača

Metković, 1.10.2008. - Na inicijativu Ivke Ilić i uz pomoć Mjesnog odbora Vid 28. rujna održana je na parkiralištu u Vidu humanitarna akcija prodaje kolača. Kolače je ispeklo četrdesetak žena iz Vida i Pruda, a prihod od prodaje namijenjen je djeci s posebnim potrebama s područja doline Neretve.
Za devetnaestero djece uskoro će biti organiziran posjet liječnika specijalista iz Mađarske koji će tijekom mjesec dana sa svakim djetetom obaviti terapiju. Osamdeset satni tretman iznosi oko 1300 eura po djetetu.
– Nadam se da je ovo samo prva u nizu akcija koje bi se trebale održati u ovu svrhu. Zahvaljujem se mojim Vidonjkama i Pruđankama koje su ispekle kolače i pokazale da imaju veliko srce te, naravno, velika hvala svima koji su kupili kolače. S akcijama smo krenuli kako bi svi roditelji, bez obzira na imovinsko stanje, svojoj djeci omogućili još jedan vid liječenja – rekla nam je Ivka Ilić, mama koja je pokrenula inicijativu u suradnji s Udrugom osoba s tjelesnim invaliditetom Prijatelj iz Metkovića.
Prodaja kolača započela je nakon blagoslova koji je udijelio vidonjski župnik don Stanko Vrnoga, a slastice su u samo desetak minuta bile u potpunosti rasprodane.