vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Druga pobjeda RK 'Metkovića' kod kuće

Metković, 29.9.2008. - U utakmici 3. kola Premijer lige rukometaši Metkovića su u subotu, 27. rujna na domaćem terenu savladali RK Osijek Elektromodul rezultatom 36:32.
Od početka utakmice Metkovci su počeli voditi pa pobjeda nije došla u pitanje, što ne znači da Osječani nisu pružili dostojan otpor. Domaći su pokazali bolju igru u obrani, no nekoliko tehničkih pogrješaka zbog neuigranosti pružalo je Osječanima nadu da bi mogli preokrenuti rezultat u svoju korist.
Tijekom prvog poluvremena Metkovci su povećavali rezultatsku razliku koja je u 25. minuti iznosila plus šest pri rezultatu 18:12. Nakon toga došlo je do opuštanja u obrani što su Osječani iskoristili i sa serijom od četiri gola osigurali priključak pa je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 22:18. U nastavku utakmice ponovila se slična igra i jednih i drugih, a najbliži izjednačenju gosti su bili u 47. minuti pri rezultatu 30:29.
Unatoč velikom broju golova i s jedne i s druge strane, odličan posao napravili su i vratari. Tako je vratar domaćih Uvodić prikupio 17 obrana dok je Vujević 12 puta spasio mrežu Osječana. Kod domaćih strijelaca najučinkovitiji bio je Kopljar s 11 postignutih golova, a kod gostiju Jurić s 13 golova. Za Metkovce golove su postigli još Kapular (5), Zubac (4), Nikolić (3), Karačić (3), Majić (3), Kolovrat (2), Arapović (2), te Ćužić, Raković i Jurković po jedan gol. Ovom pobjedom, rukometaši Metkovića prikupili su pet bodova u tri susreta. Susret je pratilo oko 500 gledatelja, a među njima i predsjednik Sabora RH Luka Bebić.