vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Traktor „sparing partner“

Metković, 23.9.2008. - Konopaši, članovi Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata DNŽ, Podružnice Metković, već duže vrijeme pripremaju se za Državno prvenstvo koje će se u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije održati u Baškom Polju od 26. do 28. rujna.
Ove godine pripreme su naročito intenzivne, a dokaz je i „sparing partner“ kojega su pronašli u zakočenu traktoru koji su opteretili još s trojicom ljudi. Tako njihovi večernji treninzi na parkiralištu kod OŠ Don Mihovila Pavlinovića predstavljaju pravu atrakciju.
– Ovo je samo jedan u nizu treninga naše neretvanske reprezentacije pod budnim okom trenera Tihomira Vlahovića iz Komina. Cilj vježbe je da se dečki uvježbaju tako da što više njihove snage bude na konopu koncentrirano u istom trenutku, čime se postiže najjači učinak pri potezanju – objasnio nam je voditelj ekipe Slobodan Zlojić.
Predstavljajući Dubrovačko-neretvansku županiju, neretvanski konopaši tijekom 13 godina bili su tri puta državni prvaci, a prema Zlojićevim riječima i ove godine pretendiraju na prvo mjesto. Osim na Igrama veterana i dragovoljaca Domovinskoga rata, konopaši postižu odlične rezultate i na svim turnirima koji se održavaju širom doline Neretve i Dalmacije jer, kako kažu, obožavaju konop, a tim starim sportom se bave da tradicija ne bi nestala. Mada nastupaju pod imenom metkovske Podružnice, konopaši dolaze iz raznih konopaških udruga doline Neretve.