vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Thompson oduševio pa razočarao

Metković, 21.9.2008. - Dugo najavljivani humanitarni koncert Marka Petkovića Thompsona u Gradsku športsku dvoranu privukao je oko četiri tisuće posjetitelja svih uzrasta. Taj popularan pjevač, koji je nekima trn u oku, u Metkoviću je dočekan toplo i sve bi završilo s happy endom da na Makarskom primorju nije izbio požar.

Od prvih taktova Thompsonove glazbe bilo je jasno da se radi o prvorazrednome glazbenom događaju. Iako se koncert trebao održati 30. kolovoza na otvorenome, zatvoreni ambijent športske dvorane učinio je da je publika, prateći Marka Perkovića, počesto bila glasnija od moćnoga razglasa. Naročito je bila aktivna velika skupina mladih na parketu koja je znala sve stihove napamet.
Nažalost, metkovski koncert postao je kolateralna žrtva makarskoga požara. Nakon dva kraća prekida električnoga napajanja uslijedio je jedan duži dvadesetminutni prekid, nakon kojega se glazbenici nisu vratili na pozornicu. Publika je uporno čekala i nakon što se struja vratila, no nakon nekog vremena i najuporniji su odustali. Ostaje nejasno zašto se po dolasku struje Thompson nije vratio na pozornicu, makar da se zahvali na izvanrednu prijamu i odličnoj atmosferi koju je stvorila metkovska publika.

Tijekom koncerta nije bilo niti jednoga incidenta ili sporne situacije. Vidjeli smo samo mnoštvo mladih koji oduševljeno prate popularnoga pjevača pjevajući skupa s njim pjesme rodoljubnoga sadržaja.
Dobit od koncerta organizator Grad Metković uplatit će na račune četvero metkovske djece kojima je potrebno skupo liječenje.