vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković u stečaju zaigrat će Prvu ligu

Metković, 12.9.2008. - Iako u stečaju, RK Metković će u subotu, 13. rujna na domaćem terenu utakmicom protiv RK Umag otvoriti novu prvenstvenu sezonu. Prema riječima Zdenke Marušić, stečajne upraviteljica RK Metković, u posljednja četiri mjeseca uložen je veliki trud kako bi Klub, usprkos stečajnom postupku, nesmetano funkcionirao.
– Uspjeli smo u onom najvažnijem, a to je da smo okupili igrače, započeli s treninzima te pronašli sponzore čime je zaokružena financijska konstrukcija kako bi klub nesmetano funkcionirao kroz cijelu sezonu. Što se tiče stečaja to je sudski proces kojem je glavni cilj namirenje dugova vjerovnicima, a on u ovom slučaju iznosi oko tri milijuna kuna. Među vjerovnicima su dva bivša rukometaša RK Metkovića (Slavko Goluža i Siniša Markota) koji su dali odobrenje da klub nastavi natjecanje u Prvoj ligi, a to je glavno jer u svakom stečajnom postupku vjerovnici vode glavnu riječ. Njima će se dug namirivati kako budu stizala financijska sredstva u Klub – rekla je na konferenciji za medije Zdenka Marušić.
Uz većinu rukometaša koji su igrali u Metkoviću prošle sezone, u klub stižu i četiri igrača RK Zagreb: vratar Sandro Uvodić, desno krilo Luka Raković, pivot Branko Koloper i desni bek Marko Kopljar. Trener kluba biti će Tomislav Mišo Veraja. Utakmica protiv Umaga u Gradskoj športskoj dvorani započinje u 19 sati.