vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Nova škola na desnoj strani Metkovića

Metković, 2.9.2008. - U prostorijama OŠ Don Mihovila Pavlinovića jučer su potpisani ugovori o izradi i sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za izgradnju novu osnovne škole sa športskom dvoranom Jerkovac na desnoj strani Metkovića.
Najprije su Ugovor o izradi projektne dokumentacije u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u ime projektnog ureda Glavinić iz Metkovića potpisale županica Mira Boconić i Marija Glavinić. Potom su županica Buconić i gradonačelnik Gabrić potpisali Ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije u kojem stoji da će, od predviđenih milijun kuna za projektnu dokumentaciju Županija izdvojiti 600 tisuća kuna, a Grad Metković 400 tisuća kuna.
Nova škola gradit će se uz sadašnju OŠ Don Mihovila Pavlinovića s kojom će dijeliti neke sadržaje kao što je kuhinja i športska dvorana. Dvorana će biti projektirana tako da će izvan nastave zadovoljiti i potrebe stanovnika toga dijela grada. Nova škola će se projektirati za 600 učenika pa će u „staroj“ školi od sadašnjih tisuću ostati njih 400 s mogućnošću da tijekom godina primi dodatnih 200 učenika čime će se zadovoljiti potrebe rasta i razvoja grada na desnoj obali. Kada nova škola bude otvorena stvorit će se uvjeti i za jednosmjenski rad obiju škola, sukladno nedavno donesenim državnim pedagoškim standardima.

Nakon potpisivanja ugovora županica Mira Buconić susrela se sa 105 učenika prvih razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića i područnih škola iz Vida i Pruda te im uručila prigodne darove, označivši time početak nove školske godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.