vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Potpisan Suorganizatorski ugovor

Metković, 24.7.2008. - U stonskom Restoranu Villa Koruna 23. srpnja održan je sastanak suorganizatora XI. maratona lađa na Neretvi, tijekom kojega je potpisan Suorganizatorski ugovor kojim su definirana međusobna prava i obveze.
Na sastanku su bili predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić, županica i predsjednica Organizacijskog odbora Maratona Mira Buconić, gradonačelnici Metkovića i Ploča Stipo Gabrić Jambo i Ante Karamatić te opuzenski pročelnik za kulturu Zlatko Mustapić.
Ukupni troškovi Maratona iznosit će oko 700 tisuća kuna, od čega će polovicu snositi ravnopravno petero potpisnika Ugovora, dok će se ostatak namiriti sponzorskim ugovorima. Iznos od 70 tisuća kuna, s kojim bi svaki od suorganizatora sudjelovao u troškovima, može biti i veći jer će svaki grad na svome području organizirati vlastiti program pa se realni troškovi procjenjuju na oko 100 tisuća kuna.
– Iako će mnogima iznos od 100 tisuća kuna izgledati velik, ti iznosi su i dosadašnjih godina bili toliki, ako ne i viši. Međutim, događalo se da se obično usmeno preuzete obveze ne poštuju te je većinu troškova na kraju uglavnom snosila Dubrovačko-neretvanska županija. Današnje potpisivanje Ugovora, koje se dogodilo prvi put u proteklih jedanaest godina, vrlo je bitno iz prostog razloga što je svatko preuzeo svoju dužnost, čime je zatvorena financijska konstrukcija pa i mi kao organizatori sigurnije ulazimo u pregovore s partnerima – rekao nam je Marko Marušić.
Maraton će se održati u subotu 9. kolovoza, a na njemu će nastupiti 33 posade, od kojih su Metkovke jedina ženska posada. Sedam posada čine veslači koji ne žive na području doline Neretve.