vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Peti skokovi u Neretvu

Metković, 19.7.2008. - U organizaciji Sportsko-kulturne udruge Ispod mosta iz Metkovića, peti put su održani tradicionalni skokovi u Neretvu.
Nekoliko tisuća gledatelja, bučno navijajući, gledalo je skakače koji su se natjecali u najboljem i najluđem skoku u kategoriji juniora i seniora. Ove godine nije se prijavila nijedna žena. Zadani stilovi bili su metkovska lasta , metkovski stari tradicionalni skok i metkovski prijevoj.

Najluđi skok izveo je Luka Obradović, drugi je bio Edo Čavrk, a treći Željko Mordžin Điko koji je skočio s metlom. Najbolji u kategoriji juniora bio je Roko Čelić ispred Jure Glasovića i Leona Pavlovića.

Među seniorima prvo mjesto pripalo je Manuelu Ercegu, drugi je bio Andre Raič, a treći Šime Manenica. Skokove je ocjenjivao peteročlani žiri u sastavu Uzeir Srna, Krešimir Gabrić, Niko Matičević, Živka Franković te, u ime publike, Niko Mostarac.
Osim skokova, publika je mogla vidjeti i natjecanje u penjanju uz konop do pršuta, koji dosegao Luka Obradović. U plivačkom natjecanju najbrži je bio Ruđer Bošković ispred Mate Dodiga i Ante Dodiga. Izvan konkurencije nagradu Organizatora, ekshibicijskim skokom s mosta, osvojila je petnaestogodišnja Petra Gustin.