vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Mala riva osposobljena za prihvat brodova

Metković, 11.7.2008. - Komedija Zagrebački orkestar koju su Histrioni izveli na ljetnoj sceni GKS-a bila je povod da se na maloj rivi na Neretvi pusti u rad energetski ormarić sa priključcima struje i vode za brodove koji će se tamo privezivati.
Ormarić je postavljen temeljem koncesije koju je Turistički obrt Neretva Info iz Metkovića dobio je od Lučke uprave dubrovačko-neret-vanske. Histrioni su u Metković doplovili turističkim drvenim brodom gdje su ih dočekali zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić i predsjednik Turistič-ke zajednice grada Metkovića Dragan Tolić. Za tu prigodu djelatnici JVP Metković rivu su oprali vatrogasnim šmrkovima, a premješten je i kontejner kojemu na maloj rivi nije mjesto. Još samo kad bi se Hrvatske vode angažirale da srede nekoliko desetaka metara obale od kraja male rive nizvodno jer to zahtijeva minimalna sredstva.

Zagrebački orkestar


Tužna komedija ili komična tragedija Zagrebački orkestar priča je o nekim novim vremenima, ljudima i sustavu vrijednosti koji je posljednje desetljeće i pol zahvatio Hrvatsku. Histrionska družina tomu se vrlo uspješno ruga, ali i upozorava. No, koga za to briga?
Četiristotinjak gledatelja na ljetnoj pozornici GKS-a moglo je uživati u glumačkim transformacijama iz akademskih glazbenika u zvijezde turbo-folka. Uzmi ili ostavi – pošteno im je rekao novi gazda Mile. Ako jedna roba u dućanu ne ide, mijenjaj asortiman. Ali, nije Mile kriv. On samo prati trendove koje mi, što smo se smijali gledajući izvedbu Zagrebačkoga orkestra, sami kreiramo, ili smo, bar, odgovorni jer nas nije briga.