vijesti www.metkovic.hr

 Izdavaštvo

Nagrada Ogranku Matice hrvatske Metković

Metković, 6.7.2008. - Nedavno su Zagrebu dodijeljene nagrade Matice hrvatske za 2007., a jedan od dobitnika je i Ogranak Matice hrvatske Metković. To priznanje Ogranak je dobio kao suizdavač knjige „Povijest Crkve u Hrvata“ dr. don Mile Vidovića, koja je u prosincu prošle godine predstavljena u Metkoviću.
Knjiga je osvojila nagradu Ivan Kukuljević Sakcinski koja se dodjeljuje za najbolje djelo što ga objavi neki od ogranaka Matice hrvatske. Prvo izdanje knjige tiskano je 1996., a nakon dobrih kritika i rasprodanih 1500 primjeraka, na nagovor Ratka Krstičevića, dopredsjednika Ogranka Matice hrvatske Metković, don Mile se odlučio knjigu dopuniti i tiskati drugo izdanje. Tako, drugo izdanje ima 80 stranica više i na 700 stranica opisuje djelovanje i utjecaj Crkve na događanja u hrvatskoj povijesti.
– Ponosan sam što je od oko 130 ogranaka, koliko ih ima u svijetu, baš naš ogranak dobio ovo vrijedno priznanje koje će nam biti poticaj za budući rad. Zahvalio bih se Gradu Metkoviću, odnosno gradonačelniku Stipi Gabriću Jambi, za odličnu suradnju, pomoć i podršku bez koje naš ogranak ne bi mogao ostvariti svoje kulturne projekte – rekao nam je dopredsjednik Ogranka Ratko Krstičević.