vijesti www.metkovic.hr

 Iz Poglavarstva

Sjednica Poglavarstva održana u Vidu

Metković, 22.6.2008. - Gradsko poglavarstvo, na prijedlog Mjesnog odbora Vid, održalo je svoju tematsku sjednicu u tom živopisnom selu. Sve teme su bile vidonjske.
Na sjednici je usvojen zaključak da se donese uredba kojom se zabranjuje parkiranje u povijesnoj jezgri i oko Arheološkoga muzeja Narona, jer samo stotinjak metara dalje postoji veliko i slabo iskorišteno parkiralište za automobile i autobuse u koje je grad uložio milijun kuna. Isto tako će se u suradnji s Županijskim cestama na glavnoj prometnici postaviti vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, čime će se uvesti više reda i sigurnosti, jer se uz nju, naročito u sezoni, kreće puno pješaka.
Raspravljalo se i o određenom broju građevinskih parcela koje je svojedobno država uknjižila na svoje ime. Pokrenut će se procedura da se te parcele vrate u posjed grada kako bi se na njima omogućila obiteljska gradnja.
Poglavarstvo je usvojilo i prijedlog imenovanja ulica u Vidu, ocijenivši ga kvalitetnim, a konačnu odluku dat će Gradsko Vijeće.
MO Vid odobreno je 30 tisuća kuna za uređenje njihovih prostorija što će se nalaziti u prizemlju školske zgrade u Vidu.