vijesti www.metkovic.hr

 Iz Poglavarstva

U vrtićima mjesta za 433 djeteta

Metković, 16.6.2008. - Na danas održanoj Sjednici Gradsko poglavarstvo grada Metkovića dalo je suglasnost na Odluku o upisu djece u Dječji centar Metković za 2008./09. pedagošku godinu. Kao i proteklih godina bit će 17 odjeljenja u kojima ima mjesta za 433 djeteta.  Upis djece u metkovske vrtiće obavljat će se od 30. lipnja do 2. srpnja ove godine. Grad Metković će, također, sufinancirati i program Dječjeg vrtića „Mali Isus“, kako je to radio i do sada.
Na zahtjev komunalnoga poduzeća „Metković“ d.o.o. Poglavarstvo je odobrilo uplatu na račun tom poduzeću u iznosu od oko milijun i četiristo tisuća kuna čime će se platiti troškovi dosadašnje sanacije odlagališta otpada na Dubravici.
Nakon šest godina, koliko Županija obilježava Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti, manifestacija obilježavanja toga dana prvi put održat će se u Metkoviću. Poglavarstvo je usvojilo prijedlog zaključaka o dodjeli novčanih sredstava za tu svrhu. Organizatorima športskog i kulturno-umjetničkog programa, koji će se održati 21. lipnja na Trgu dr. Franje Tuđmana pod nazivom „Kad se male ruke slože“, odobrena su sredstva od sto tisuća kuna. Za nositelje projekta određeni su Športska zajednici Grada Metkovića i Gradsko kulturno središte Metković.
Ustanovi športski objekti Metković odobrena su sredstva u iznosu od trideset osam tisuća kuna za kupnju traktorske kosilice s vučnim prozračivačem, koja će služiti za održavanje travnatih športskih površina.
Na Sjednici je usvojeno i jedanaest novih zahtjeva za odobrenje dara novorođenoj djeci s područja grada.