vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovci državni prvaci u atletici

Metković, 13.5.2008. - Neupućenima će možda ova vijest biti iznenađenje, ali oni koji prate rad Školskog športskog kluba „Gusar“ iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću reći će kako su se nadali da bi momci iz te škole mogli postati državni prvaci.
Danas su na prigodnoj školskoj svečanosti predstavljena dvanaestorica učenika te škole koji su na Završnom natjecanju školskih športskih klubova osnovnih škola RH, što se od 8. do 11. svibnja 2008. održalo u Rovinju, kao članovi ŠŠK „Gusar“, osvojili ekipno prvo mjesto. Metkovci su nadmašivši drugoplasirane Zadrane za 12 bodova, a trećeplasirane Nedelišćane čak za 32 boda. Od sedam atletskih disciplina, najbolji od svih bili su u trčanju na 300 m i 1000 m, skoku u dalj i bacanju kugle. U štafeti su bili treći, dok su se u trčanju na 100 m i skoku u vis plasirali oko sredine. Na završnom natjecanju u Rovinju nastupilo je deset najboljih klubova iz Hrvatske, a Metkovci su do završnice došli osvojivši prvo mjesto u županiji i drugo u Dalmaciji. Bolji od njih bio je tada ŠŠK „Galeb“ iz Zadra, no naši su se revanširali na najbolji mogući način.
Članovi pobjedničkoga tima su: Luka Borovac, Josip Batinović, Vlado Koncul, Toni Pehar, Ivan Taslak, Kristijan Jurković, Stipe Buljubašić, Karlo Rastočić, Andrija Bunoza, Roko Bebić, Mate Jurković i Andrija Ramić. Čestitke njima i njihovim voditeljima Divni Dragović i Ninu Šešelju.

Ravnatelj Škole Petar Jakić tijekom svečanosti uručio im je prigodan dar i najavio da će im Škola organizirati izlet lađama i svečan ručak.